- Mijn specialiteiten

Steunzolen aanmeten

Het is ook mogelijk om steunzolen te laten aanmeten in de praktijk. U kunt bij mij terecht voor onderzoek van voet tot nekklachten. Ik heb de HBO opleiding Registerpodologie gevolgd en dit onderzoek wordt in veel gevallen ook vergoed door uw zorgverzekeraar, vraag naar de voorwaarden.

Cryotherapie

In mijn praktijk maak ik gebruik van de cryopen voor het bevriezen van voetwratten. In de pen zit een ampul met gas en stikstof, waardoor de cellen van de wrat nauwkeurig worden bevroren met een hele fijne straal.

Eerst wordt eelt van de wrat verwijderd. Daarna wordt de straal van de cryopen een aantal seconden op de wrat gehouden, je kunt een tintelend of prikkelend gevoel krijgen, maar de huid rondom de wrat wordt niet beschadigd.

Na een aantal dagen, zie je dat de wrat donkerder kleurt, dit is een goed teken! De cellen zijn bevroren. Na 14 dagen haal ik het eelt en oud wratweefsel voorzichtig weg met een mesje, waardoor de laag hieronder zichtbaar wordt en deze kan dan ook weer bevroren worden.

In de meeste gevallen is de wrat na ongeveer 3 behandelingen weg.

De cryotherapie is voor iedereen geschikt, ook voor kinderen vanaf 10 jaar ongeveer, de behandeling is nagenoeg pijnloos en er zijn geen bijverschijnselen zoals een blaar bijvoorbeeld.

Bij vragen, neem contact op met de praktijk.


Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 


Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.


Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).


Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.


Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.In veel gevallen wordt de behandeling van de Registerpodoloog vergoed door de zorgverzekeraar, kijk op onderstaande link of u hiervoor in aanmerking komt.

 

Wordt mijn behandeling vergoed? :: Stichting LOOP


Voicemail inspreken

Graag verzoek ik u, als u de voicemail krijgt, deze in te spreken, omdat ik tijdens een behandeling de telefoon niet kan opnemen. U hoeft enkel uw telefoonnummer in te spreken en u wordt teruggebeld.

Podologie Praktijk Lindenburg
Saskiadonk 25
4707wz Roosendaal

T.  0165-327456
M.  06-52094960
E.  praktijklindenburg@outlook.com
KvK nr.  71236562
BTW nr.  NL001802753B98Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website